مه جنگ: تفاوت بین نسخه‌ها

از ویکی پلی ، دانشنامه طراحی و توسعه بازی

 
(۲۸ نسخه‌ٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشده)
سطر ۱: سطر ۱:
مکانیزمی که بعضی از اطلاعات نقشه از جمله جغرافیا یا موقعیت واحد ها رو به کمک مه یا دسته ای از ابر ها پنهان میکنه . این مکانیزم منجر به [[اطلاعات ناکامل]] میشه.
+
[[File:Civfogofwar.jpg|thumb|مه جنگ در بازی Civilization]]
  
==نمایش مکانیزم==
+
شک و تردید بخش جدایی ناپذیری از هر جنگی رو تشکیل میده. نداشتن اطلاعات کافی در مورد موقعیت دشمنان، نوع و تعداد نیرو ها و عوارض زمین نقش مهمی در نتیجه یک جنگ ایفا میکنه. در این میان [[بازی نظامی|بازی های نظامی]] رومیزی که با هدف شبیه سازی جنگ های واقعی پدیدار شدن، این مفهوم رو با روش های متفاوت از جمله برعکس قرار دادن نیرو های نظامی و یا به کمک نقشه های مشابه پیاده کردن.
مکان های کشف نشده توسط مه‌ پنهان میمونن؛ حضور آواتار بازیکن یا نیرو های تحت کنترل اون به این مکان ها باعث از بین رفتن موقت یا همیشگی این مه میشه.
+
با حضور بازی های ویدیویی و قدرت بالای پردازش کامپیوتر، فرصت نمایش بهتر این مفهوم فراهم شد. معمولا مه یا دسته ای از ابر های متراکم اطلاعات جغرافیایی و یا موقعیت واحد ها رو پنهان می کنن. مکان های کشف نشده تا زمان حضور [[آواتار]] و یا واحد های تحت کنترل بازیکن زیر این مه‌ پنهان میمونن.
  
==انواع==
+
== تاریخچه ==
*مه همه اطلاعات نقشه رو پنهان می کنه .
+
اولین نمونه در بازی [https://en.wikipedia.org/wiki/Empire_(1977_video_game) Empire] در سال 1977 دیده میشه؛ در این بازی، نقشه بازی که در ابتدا کاملا سیاه و مخفیه، با کاووش نیرو ها پدیدار میشه و در این حالت باقی میمونه.  
*مه فقط اشیا یا افراد متحرک از جمله ساختمان ها و نیروها رو پنهان می کنه.
 
  
  
==مثال‌ها==
+
==استفاده از مفهوم==
*نمونه بارز در سری[[Civilization]] دیده می شه.
+
مه جنگ کاری رو که محدودیت طبیعی دید دوربین اول و یا سوم شخص متصل به [[آواتار]] بازیکن انجام میده رو در یک دوربین آزاد مهیا میکنه. دوربین های آزاد به شکل وسیعی در بازی های [[استراتژی]] و مخصوصا [[استراتژی همزمان]] به کار میرن، با این حال کاربرد مه جنگ لزوما محدود به سبک استراتژی نیست.
 +
این الگو با ایجاد [[اطلاعات ناکامل]]، به احساس شک و تردید منتهی میشه. همچنین مه جنگ به بازیکن انگیزه میده که از طریق نیرو های شناسایی به کاووش و جستجو در دنیای بازی بپردازه.
 +
 
 +
 
 +
== نام های دیگر ==
 +
Fog of war
 +
 
 +
 
 +
== منابع ==
 +
[https://en.wikipedia.org/wiki/Fog_of_war English Wikipedia : Fog of war]
 +
[https://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/FogOfWar Fog of war: TvTropes]
 +
 
 +
 
 +
 
 +
[[Category:مفهوم]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۰ بهمن ۱۳۹۹، ساعت ۲۰:۲۹

مه جنگ در بازی Civilization

شک و تردید بخش جدایی ناپذیری از هر جنگی رو تشکیل میده. نداشتن اطلاعات کافی در مورد موقعیت دشمنان، نوع و تعداد نیرو ها و عوارض زمین نقش مهمی در نتیجه یک جنگ ایفا میکنه. در این میان بازی های نظامی رومیزی که با هدف شبیه سازی جنگ های واقعی پدیدار شدن، این مفهوم رو با روش های متفاوت از جمله برعکس قرار دادن نیرو های نظامی و یا به کمک نقشه های مشابه پیاده کردن. با حضور بازی های ویدیویی و قدرت بالای پردازش کامپیوتر، فرصت نمایش بهتر این مفهوم فراهم شد. معمولا مه یا دسته ای از ابر های متراکم اطلاعات جغرافیایی و یا موقعیت واحد ها رو پنهان می کنن. مکان های کشف نشده تا زمان حضور آواتار و یا واحد های تحت کنترل بازیکن زیر این مه‌ پنهان میمونن.

تاریخچه

اولین نمونه در بازی Empire در سال 1977 دیده میشه؛ در این بازی، نقشه بازی که در ابتدا کاملا سیاه و مخفیه، با کاووش نیرو ها پدیدار میشه و در این حالت باقی میمونه.


استفاده از مفهوم

مه جنگ کاری رو که محدودیت طبیعی دید دوربین اول و یا سوم شخص متصل به آواتار بازیکن انجام میده رو در یک دوربین آزاد مهیا میکنه. دوربین های آزاد به شکل وسیعی در بازی های استراتژی و مخصوصا استراتژی همزمان به کار میرن، با این حال کاربرد مه جنگ لزوما محدود به سبک استراتژی نیست. این الگو با ایجاد اطلاعات ناکامل، به احساس شک و تردید منتهی میشه. همچنین مه جنگ به بازیکن انگیزه میده که از طریق نیرو های شناسایی به کاووش و جستجو در دنیای بازی بپردازه.


نام های دیگر

Fog of war


منابع

English Wikipedia : Fog of war Fog of war: TvTropes